perjantai 30. joulukuuta 2011

SILMÄ TARKKANA ENSI VUONNAKIN!

Vuoden 2012 haasteen aiheena on - no, ensiksikin ATC kortit! Teeman voisi nimetä vaikka: "Tämä Tuli Mukana" (TTM). Ja mitä se sitten tarkoittaa? Eli mistä niitä ATC kortteja ensi vuonna tehdään:

Kun ostat jotain, mukana tulee usein myös jotain ylimääräistä. Kahvilassa kahvin mukana saat sokerin tai makeutusaineen ja servetin. (Sokeripalat ovat kyllä aika isoja kortteihin, mutta paperit voi käyttää.) Paketeista löytyy välillä silica-geelipusseja, vaatteissa roikkuu kaikenlaisia lappuja, hedelmämerkkejä unohtamatta...

Raja pitää tietysti vetää johonkin; mikä kuuluu itse tavaraan ja mikä tulee sen mukana "bonuksena". Pesumerkinnät varmaan kuuluvat aika olennaisesti vaatteisiin, mutta usein niissä roikkuu myös muita lappusia. Ne talteen! Ruokatarvikkeet on usein pakattu "tuplasti". Päällimmäinen kerros kuuluu korttimateriaaleihin! Myös teepussien pakkaukset kelpuutetaan. Teehän on siellä pussissa... Tämä siksi, että on niin kivoja teepussien papereita :)

Lähestyvät vaalit ovat varmaan hyvää materiaalinkeruuaikaa. Kaikki, mikä tulee ehdokkaan lisäksi kelpuutetaan!

Samoistakin materiaaleista voi tehdä vaikkapa korttisarjoja. Ja yleensäkin diskausprosentti on ollut aika alhainen :) Jos käytetty materiaali on jollain lailla "epäilyttävää" ja sääntöjen rajoja hipovaa, niin hyvällä selityksellä selviää!!!

Katsomme siis ensi vuonnakin maailmaa "sillä silmällä" ;)

Ja extrakortteja on jälleen jaossa joka toinen viikko!
Ne siis arvotaan osallistujien kesken.


EDIT Annan kysymykset paljastivat, että olin selittänyt nämä ohjeet lähinnä viime vuoden haasteessa mukana olleille - siis siten, että perusasiat olisivat jo olleet tiedossa. Hyvä, että tuli ilmi nyt tässä vaiheessa. Kiitos, Anna, kyselystäsi!
Eli kortteja ei lähetetä minnekään, vaan julkaistaan omassa blogissa, ja tänne kommentoidaan linkin tai vähintäin osoitteen kera. Kortteja tehdään yksi viikossa. Tai mikä estää tekemästä useammankin, jos hirveä inspis iskee ;) Mutta periaatteessa kortti/viikko olisi marssivauhti. Haaste alkaa siis viikolla yksi 2012 ja kestää koko vuoden, eli 52 korttia tehdään vuoden aikana.
Minä sitten teen joka toinen viikko ylimääräisen kortin, joka arvotaan kahden edellisen viikon aikana osallistuneiden kesken. Eli viikolla kaksi teen kortin, joka arvotaan viikkojen yksi ja kaksi osallistujien kesken.
Ja joka viikkohan ei ole pakko osallistua - minä kyllä yritän suorittaa koko maratonin (ja niin teki Silpputehtaan Siskokin viime vuonna!) vaan voi tehdä kortin silloin tällöin, miten ehtii.

EDIT 2 Kortissa tulee olla vähintään yksi tuollainen "mukana tullut" materiaali. Loppuosa kortista voi olla mitä tahansa!

Toivottavasti saamme uusia osallistujia mukaan! Ja kyselkää, jos on vielä epäselvyyksiä!11 kommenttia:

 1. Aivan ihana, inspiroiva haaste jälleen!!
  MUKANA!! Ensimmäinen kortti Silpputehtaalla valmiina.

  VastaaPoista
 2. Hmmmmhh... Sisko vähän vihjaisikin tästä uudesta haasteesta :)
  Mitkä siis ovat ehdot? Lähetetäänkö jokaiselle osallistujalle kortti vai julkaistaan vain omassa blogissa ko. ATC-kortti?
  ieleni tekis mukaan, mutta olen tasan kaks korttia tehny eläissäni ja olen vissiin aika perfektionisti, enkä saa niistä suhteellisen järkeviä yksinkertaisena ja sitten liian hössötyksen kanssa ne menee pilalle :)
  Milloin haaste alkaa ja kuinka kauan aikaa valmistaa korttia/kortteja?

  Hyvää uuttavuotta Sinulle Tuire! :)

  VastaaPoista
 3. Anna, hyvä että kyselit, niin tuli tarkennettua ohjeita!!!
  Nyt vain lasket sitä rimaasi hieman, ja liityt TTM-haasteporukkaan. Tämä on oikein hyvä paikka tehdä ei-niin-järkeviä kortteja ;)

  Hyvää uutta vuotta!
  Tuire

  VastaaPoista
 4. Otan haasteen vastaan!!
  Mulla kertyy mukaan kyllä yhtä sun toista joita harmikseni tuossa joulusiivouksen yhteydessä jo hävitinkin =) Mutta uusi keräys päälle ja silmät auki joka paikassa.
  Mahtava idea!! Kiitos vinkistä!!

  VastaaPoista
 5. Hienoa, Vikke! Tervetuloa mukaan!

  Minäkin harmikseni puhuin tyttärelleni asiasta liian myöhään - se oli ehtinyt heittää pois kaikki ihanat lappuset vauvan joululahjavaatteista... sellaisia vaaleanpunaisine hakaneuloineen yms...

  VastaaPoista
 6. Saikos kortissa olla siis muutakin matskua kuin "tämä tuli mukana" materiaalia? Esim. kuva-aihe muusta ja kaikki loput mukana tulleita? Täällä on sakset silpunneet jos vaikka mitä ja korttimatskut levällään pöydällä =)

  VastaaPoista
 7. Vikke, riittää että kortissa on yksi "mukana tullut" materiaali. Kaikki muu voi olla mitä tahansa...

  VastaaPoista
 8. Meikkiskin osallistuu tähän. Ei mitään uuden vuoden lupauksia kuitenkaan jotta joka viikko olen mukana, mutta niin usein kuin mahdollista. Kortti löytyy täältä

  VastaaPoista
 9. Pitkän aikaa on tehnyt taas mieli tehdä ATC-kortteja, mutta en ole saanut aikaiseksi. Tässäpä siis erinomainen idea, varsinkin kun kerään "kaiken" mitä tulee mukana.Tänään en jaksa, zumba vei voimat mutta varmasti yritän osallistua, nyt ei ole vielä mitään esitettävää.

  VastaaPoista
 10. Huippu hyvä haaste! Tässä ensimmäinen osallistumiseni

  VastaaPoista
 11. Juuri huomasin tämän mielenkiintoisen haasteen, voiko osallistua jos ei ole blogia missä kortit olisivat näkyvissä.

  VastaaPoista